Schoenmaker Ootmarsum, De Meierij 7 – Schoen & Zadelmakerij Engbers

Schoenmaker Ootmarsum, De Meierij 7 – Schoen & Zadelmakerij Engbers. Bekijk hier alle informatie zoals mooie foto’s, de locatie, openingstijden, diensten en naam van de schoenmakers. Ze zijn ook te vinden als schoenmaker almelo, schoenmaker hengelo, schoenmaker oldenzaal, engbers ootmarsum, engbers schoenmaker ootmarsum, sleutelmaker ootmarsum.

BEZOEKADRES


Schoen & Zadelmakerij Engbers
De Meierij 7,
7631 AM Ootmarsum
0541-293337

Klik op de kaart voor een grotere weergave

OPENINGSTIJDENMaandag:    gesloten

Dinsdag:      08.00-17.30

Woensdag:   08.00-17.30

Donderdag:  08.00-17.30

Vrijdag:        08.00-17.30

Zaterdag:     08.00-12.30

Middagpauze 12.15-13.30 uur

DIENSTEN • Schoenen & laarzen herstellen
 • Laarzen innemen & uitleggen
 • Tassen & ritsen herstellen
 • Vervangen ritsen/zolen/hakken van paardrijlaarzen
 • Huis-, fiets- & autosleutels dupliceren (ook met chip)
 • Naamborden maken en graveren
 • Alle onderhoudsproducten voor schoenen- en meubelonderhoud
 • Ruim assortiment veters, sloffen, inlegzolen, riemen, (heup)tassen, adreslabels, schoenpoetskisten, portemonnees, badslippers, hangsloten, wandelstokken, paraplu’s en sleutelhangers
 • Zadelmakerij, gecertificeerd door Stübben te Krefeld en als enige in Nederland erkend reparatieadres voor Parlanti
 • Opvullen van zadels, singelstoten vervangen of verplaatsen en het opnieuw naaien van losgelaten of versleten stiknaden
 • Tuigreparaties

SCHOENMAKER
schoenmaker ootmarsum

Gerben

Schoenmaker Ootmarsum – Schoen & Zadelmakerij Engbers: Ambachtelijke schoenmaker met Van Bommel en Van Lier CERTIFICAAT

Schoenmaker Ootmarsum – Schoen & Zadelmakerij Engbers is een begrip in Ootmarsum en omstreken. Wij zijn als Schoenmaker Ootmarsum – Schoen & Zadelmakerij Engbers niet voor niets gecertificeerd door de Stichting Schoenmakers Gilde en wij worden regelmatig gecontroleerd op kwaliteit, vakbekwaamheid en serviceverlening door middel van anonieme bedrijfsbezoeken.

Bij het vervangen van leren schoenzolen verwijderden wij bij Schoenmaker Ootmarsum – Schoen & Zadelmakerij Engbers desgewenst het oude garen en vervangen dit door nieuw garen. Dat garandeert u langer plezier van uw schoeisel. En dankzij het Schoenmakersgilde certificaat mogen wij de reparaties uitvoeren van (Floris) Van Bommel en Van Lier schoenen.

Ook kunt u ons vinden onder schoenmaker almelo, schoenmaker hengelo, schoenmaker oldenzaal, engbers ootmarsum, engbers schoenmaker ootmarsum, sleutelmaker ootmarsum.

Gerben Engbers

eigenaar, Schoen & Zadelmakerij Engbers

HEEFT U EEN VRAAG VOOR DEZE SCHOENMAKER?

Vul dan het contactformulier hieronder in en de schoenmaker neemt zo snel mogelijk contact met u op.


schoenmaker ootmarsum
schoenmaker ootmarsum

schoenmaker ootmarsum

Schoenmaker Ootmarsum, De Meierij 7 – Schoen & Zadelmakerij Engbers is lid van De Schoenmakers Fabriek.

SCHOENMAKER OOTMARSUM

Ootmarsum (Nedersaksisch: Oatmöske) is een stad in Twente (provincie Overijssel, Nederland). Tot 2001 vormde Ootmarsum met enkele omliggende buurtschappen de gemeente Ootmarsum. In 2001 is de gemeente Ootmarsum met de gemeenten Denekamp en Weerselo gefuseerd tot de gemeente Dinkelland.

Rond 770 werd in Ootmarsum een van de eerste kerkjes in Twente gebouwd. In november 917 stierf Radboud, bisschop van Utrecht, in Ootmarsum. Ootmarsum was rond het jaar 1000 een van de grootste parochies in Twente, westwaarts strekte het zich oorspronkelijk tot en met Almelo uit.

In de Middeleeuwen floreerde de handel in Ootmarsum, vanwege de gunstige ligging; zowel aan een belangrijke noord-zuid-route als aan de route West-Nederland – Noord-Duitsland. Rond 1300 werden aan Ootmarsum stadsrechten verleend. Vervolgens werd Ootmarsum, met de aanleg van een dubbele rij grachten en aarden wallen, een vestingstad. In het kader van de Tachtigjarige Oorlog vestigden Spanjaarden zich in Ootmarsum. Zij werden in 1597 door legers van Prins Maurits uit Ootmarsum verdreven, waarna de vesting ontmanteld werd. Een kogel in de kerk herinnert nog aan dit beleg.

Schoenmaker Ootmarsum, De Meierij 7 – Schoen & Zadelmakerij Engbers is gevestigd in het Ootmarsum in de buurt van Almelo, Hengelo en Oldenzaal.

Meer over Ootmarsum

Pin It on Pinterest