Schoenmaker Mill, Stationsstraat 1B – Schoenmakerij & Sleutelservice De Klein

Schoenmaker Mill, Stationsstraat 1B – Schoenmakerij & Sleutelservice De Klein. Bekijk hier alle informatie zoals mooie foto’s, de locatie, openingstijden, diensten en naam van de schoenmakers. Ze zijn ook te vinden als schoenmaker uden, stomerij uden, schoenmaker cuijk, kledingreparatie uden, stomerij cuijk, kleermaker uden, stomerij mill, de klein schoenmaker mill.

BEZOEKADRES


Schoenmakerij & Sleutelservice De Klein
Stationsstraat 1B,
5451 AM Mill
0485-454523

Klik op de kaart voor een grotere weergave

OPENINGSTIJDENMaandag:    gesloten

Dinsdag:      09.00-17.30

Woensdag:   09.00-17.30

Donderdag:  09.00-17.30

Vrijdag:        09.00-17.30

Zaterdag:     09.00-16.00

Di-Vr pauze 12.15-13.15 uur


DIENSTEN • Schoenen & laarzen herstellen
 • Laarzen innemen & uitleggen
 • Tassen & ritsen herstellen
 • Huis-, fiets- & autosleutels dupliceren (ook met chip)
 • Kleding & linnengoed wassen, stomen en strijken
 • Kleding , gordijnen en leer repareren
 • Naamborden maken en graveren
 • Alle onderhoudsproducten voor schoenen- en meubelonderhoud
 • Ruim assortiment veters, inlegzolen, riemen, (heup)tassen, adreslabels, portemonnees, hangsloten en sleutelhangers

SCHOENMAKERS
schoenmaker mill

Henk & Mark

Schoenmaker Mill – Schoenmakerij & Sleutelservice De Klein: Ambachtelijke schoenmaker met Van Bommel en Van Lier CERTIFICAAT

Schoenmaker Mill – Schoenmakerij & Sleutelservice De Klein is een begrip in Mill en omstreken. Wij zijn als Schoenmaker Mill – Schoenmakerij & Sleutelservice De Klein niet voor niets gecertificeerd door de Stichting Schoenmakers Gilde en wij worden regelmatig gecontroleerd op kwaliteit, vakbekwaamheid en serviceverlening door middel van anonieme bedrijfsbezoeken.

Bij het vervangen van leren schoenzolen verwijderden wij bij Schoenmaker Mill – Schoenmakerij & Sleutelservice De Klein desgewenst het oude garen en vervangen dit door nieuw garen. Dat garandeert u langer plezier van uw schoeisel. En dankzij het Schoenmakersgilde certificaat mogen wij de reparaties uitvoeren van (Floris) Van Bommel en Van Lier schoenen.

Ook kunt u ons vinden onder schoenmaker uden, stomerij uden, schoenmaker cuijk, kledingreparatie uden, stomerij cuijk, kleermaker uden, stomerij mill, de klein schoenmaker mill.

Mark de Klein

eigenaar, Schoenmakerij & Sleutelservice De Klein

HEEFT U EEN VRAAG VOOR DEZE SCHOENMAKER?

Vul dan het contactformulier hieronder in en de schoenmaker neemt zo snel mogelijk contact met u op.


schoenmaker mill
schoenmaker mill

schoenmaker mill

Schoenmaker Mill, Stationsstraat 1B – Schoenmakerij & Sleutelservice De Klein is lid van De Schoenmakers Fabriek.

SCHOENMAKER MILL

Mill is een dorp in de gemeente Mill en Sint Hubert in de provincie Noord-Brabant in het Land van Cuijk. Het ligt centraal tussen Uden en Cuijk. Het gemeentehuis van Mill en Sint Hubert is hier gevestigd. Het dorp heeft 6069 inwoners aan het begin van 2009. Mill is bekend van de Slag bij Mill en het Kasteel Aldendriel.

Het verklaren van een plaatsnaam is vaak niet eenvoudig. Met betrekking tot de naam Mill hebben al velen een poging gewaagd. Ze zijn tot verschillende conclusies gekomen. De plaatsnaam komt het eerst voor in 1166 als Millen, en wordt dan ook wel als Mylle geschreven. Over wat deze naam betekent bestaat absoluut geen zekerheid:

 • De naam zou afgeleid kunnen zijn van het Latijnse Molendinum, wat molen betekent. Hierbij stelt men zich dan voor, dat hier aan de rand van de moerassige Peel, op de hogere zandgrond reeds in een zeer vroeg tijdperk een molen heeft gestaan, waar de boeren uit de omgeving hun granen konden laten malen. De nederzetting zal echter wel ouder geweest zijn dan de tijd, waarin men begon met het bouwen van molens in deze streek.
 • Een andere mening is, dat Mill afgeleid kan zijn van het woord Millarium, latijn voor mijlpaal. Het woord Mill zou dus een zekere grensaanduiding inhouden, en wel de grens met de Peel.
 • Een volgende uitleg is, dat de naam Mill afgeleid is van Mijlle, de afstandsmaat de mijl. Men is hiertoe gekomen door de afstand tussen de kerk van Mill en die van Meer te bepalen op een mijl. In de stichtingsakte van de parochie wordt namelijk gesproken van een leucam. Dit is een Gallische mijl.
 • Sommigen opperen dat de naam is afgeleid van Millihaim, wat dan zou betekenen: het heem (woonplaats) van de afstammelingen van Millo.

Schoenmaker Mill, Stationstraat 1B – Schoenmakerij & Sleutelservice De Klein is gevestigd in het centrum van Mill.

Meer over Mill

Pin It on Pinterest