Schoenmaker Meppel, Prinsenstraat 6 – Schoenservice Fahner

Schoenmaker Meppel, Prinsenstraat 6 – Schoenservice Fahner. Bekijk hier alle informatie zoals mooie foto’s, de locatie, openingstijden, diensten en naam van de schoenmakers. Ze zijn ook te vinden als fahner meppel, sleutelmaker meppel, schoenreparatie meppel, schoenmakers meppel, sleutel bijmaken meppel.

BEZOEKADRES


Schoenservice Fahner
Prinsenstraat 6,
7941 KX Meppel
0522-253472

Klik op de kaart voor een grotere weergave

OPENINGSTIJDENMaandag:    13.30-17.00

Dinsdag:      09.00-17.30

Woensdag:   09.00-17.30

Donderdag:  09.00-17.30

Vrijdag:        09.00-18.00

Zaterdag:     09.30-17.00

DIENSTEN • Schoenen & laarzen herstellen
 • Laarzen innemen & uitleggen
 • Tassen & ritsen herstellen
 • Huis-, fiets- & autosleutels dupliceren (ook met chip)
 • Naamborden maken en graveren
 • Alle onderhoudsproducten voor schoenen- en meubelonderhoud
 • Ruim assortiment veters, sloffen, inlegzolen, riemen, klompen, portemonnees en sleutelhangers
 • Handgemaakte leren armbanden
 • Id-plaatjes en dogtags
 • Slotenservice aan huis
 • Berg- en wandelschoen reparatie
 • Orthopedische aanpassingen

SCHOENMAKERS
schoenmaker meppel

Gert, Jeanet & Tom

Schoenmaker Meppel – Schoenservice Fahner: Ambachtelijke schoenmaker met Van Bommel en Van Lier CERTIFICAAT

De familie Fahner brengt al 230 jaar schoenmakers voort. Inmiddels al met de 8ste en 9de generatie schoenmakers. Wij zijn als Schoenmaker Meppel – Schoenservice Fahner niet voor niets gecertificeerd door de Stichting Schoenmakers Gilde en wij worden regelmatig gecontroleerd op kwaliteit, vakbekwaamheid en serviceverlening door middel van anonieme bedrijfsbezoeken.

Bij het vervangen van leren schoenzolen verwijderden wij bij Schoenmaker Meppel – Schoenservice Fahner desgewenst het oude garen en vervangen dit door nieuw garen. Dat garandeert u langer plezier van uw schoeisel. En dankzij het Schoenmakersgilde certificaat mogen wij bij Schoenmaker Meppel – Schoenservice Fahner de reparaties uitvoeren van (Floris) Van Bommel en Van Lier schoenen.

Ook kunt u ons vinden onder fahner meppel, sleutelmaker meppel, schoenreparatie meppel, schoenmakers meppel, sleutel bijmaken meppel.

Gert & Jeanet Fahner

eigenaren, Schoenservice Fahner

HEEFT U EEN VRAAG VOOR DEZE SCHOENMAKER?

Vul dan het contactformulier hieronder in en de schoenmaker neemt zo snel mogelijk contact met u op.


schoenmaker meppel
schoenmaker meppel

schoenmaker meppel

230 JAAR VAKMANSCHAP

De familie Fahner is een bijzondere familie in het schoenmakers landschap. Inmiddels zijn ze toe aan de 8ste en nu ook 9de generatie schoenmakers die u graag van dienst zijn in hun mooie schoenmakerij in Meppel.

Als kroon op dit unieke jubileum heeft Tom Fahner een mooie prijs gewonnen in de Europese vakwedstrijd 2015!

schoenmaker meppel
schoenmaker meppel

Bekijk hieronder hun mooie bedrijfsvideo:

Schoenmaker Meppel, Prinsenstraat 6 – Schoenservice Fahner is lid van De Schoenmakers Fabriek.

SCHOENMAKER MEPPEL

Meppel (Nedersaksisch: Meppelt, Drents: Möppelt) is een gemeente en stad in het uiterste zuidwesten van de Nederlandse provincie Drenthe. Op 31 maart 2015 telde de gemeente 32.814 inwoners, bron: CBS. De gemeentelijke oppervlakte bedraagt 58 km². Meppel is hiermee de kleinste gemeente van Drenthe.

Meppel werd al in 1141 genoemd in een oorkonde, maar in die tijd was het niet meer dan een groepje boerderijen. In 1422 werd Meppel als een zelfstandig kerspel afgescheiden van Kolderveen en mocht men een kerk bouwen. Deze Grote of Mariakerk staat er nog steeds, al is er in de loop der eeuwen veel aan veranderd. De plaats was destijds niet meer dan een dorp. Meppel kwam in de 16e eeuw tot bloei vanwege de turfafgravingen in Noord-Nederland; de stad was een belangrijke doorvoerhaven vanwege de verbinding met de Drentsche Hoofdvaart en de Hoogeveense Vaart aan de ene kant en het Meppelerdiep aan de andere kant.

De inwoners van Meppel worden ook wel “Meppeler muggen” of muggenspuiters genoemd, naar aanleiding van een volksverhaal, dat over meerdere plaatsen in de wereld bekend is. Het verhaal gaat dat op een nacht sommige inwoners dachten dat de kerktoren in brand stond, omdat er een rookwolk om de Meppeler toren hing, maar het bleek een zwerm vuurvliegen of muggen te zijn. In Meppel is in 1971 een standbeeld geplaatst van dit volksverhaal, van Aart van den IJssel.

Schoenmaker Meppel, Prinsenstraat 6 – Schoenservice Fahner is gevestigd in het centrum van Meppel.

Meer over Meppel

Pin It on Pinterest