Schoenmaker Gorredijk, Langewal 4A – Machiels Schoenmakerij & Sleutelservice

Schoenmaker Gorredijk, Langewal 4A – Machiels Schoenmakerij & Sleutelservice. Bekijk hier alle informatie zoals mooie foto’s, de locatie, openingstijden, diensten en naam van de schoenmakers. Ook te vinden als stomerij heerenveen, stomerij drachten, schoenmaker heerenveen, schoenmaker drachten, sleutelspecialist drachten, kleermaker drachten, sleutelmaker heerenveen, sleutelspecialist heerenveen, kledingreparatie heerenveen, kledingreparatie drachten, stomerij gorredijk.

BEZOEKADRES


Machiels Schoenmakerij & Sleutelservice
Langewal 4A,
8401 DD Gorredijk
0513-462259

Klik op de kaart voor een grotere weergave

OPENINGSTIJDENMaandag:    gesloten

Dinsdag:      09.00-18.00

Woensdag:   09.00-18.00

Donderdag:  09.00-18.00

Vrijdag:        09.00-18.00

Koopavond:  19.00-21.00

Zaterdag:     09.00-16.00

Middagpauze van 12.30-13.30 uur


DIENSTEN  • Schoenen & laarzen herstellen
  • Laarzen innemen & uitleggen
  • Tassen & ritsen herstellen
  • Huis-, fiets- & autosleutels dupliceren
  • Kleding & linnengoed wassen, stomen en strijken
  • Kleding , gordijnen en leer repareren
  • Naamborden maken en graveren
  • Alle onderhoudsproducten voor schoenen- en meubelonderhoud
  • Ruim assortiment veters, sloffen, inlegzolen, riemen, tassen, adreslabels, portemonnees, schoenpoetskisten, hangsloten en sleutelhangers
  • Cartridge Service, service inname punt voor professioneel hervullen van uw inktcartridges met originele inktkleuren

SCHOENMAKER
schoenmaker gorredijk

Machiel

Schoenmaker Gorredijk – Machiels Schoenmakerij & Sleutelservice:
Ambachtelijke schoenmaker

Wij zijn als Schoenmaker Gorredijk – Machiels Schoenmakerij & Sleutelservice onder andere gespecialiseerd in het repareren van alle kwaliteitsschoenen. Sinds jaar en dag worden bij ons als Schoenmaker Gorredijk – Machiels Schoenmakerij & Sleutelservice schoenen op ambachtelijke wijze gerepareerd.

Bij ons staan kwaliteit, vakbekwaamheid en serviceverlening voorop. Bij het vervangen van leren schoenzolen verwijderen wij bij Schoenmaker Gorredijk – Machiels Schoenmakerij & Sleutelservice desgewenst het oude garen en vervangen dit door nieuw garen. Dat garandeert u langer plezier van uw schoeisel.

Ook voor orthopedisch aanpassingen van uw schoen bent u bij ons op het juiste adres. We zijn ook te vinden als stomerij heerenveen, stomerij drachten, schoenmaker heerenveen, schoenmaker drachten, sleutelspecialist drachten, kleermaker drachten, sleutelmaker heerenveen, sleutelspecialist heerenveen, kledingreparatie heerenveen, kledingreparatie drachten, stomerij gorredijk.

Machiel van den Bos

eigenaar, Machiel's Schoenmakerij & Sleutelservice

HEEFT U EEN VRAAG VOOR DEZE SCHOENMAKER?

Vul het contactformulier hieronder in en de schoenmaker neemt zo snel mogelijk contact met u op.

Schoenmaker Gorredijk, Langewal 4A – Machiels Schoenmakerij & Sleutelservice is lid van De Schoenmakers Fabriek.

SCHOENMAKER GORREDIJK

Gorredijk (Fries: De Gordyk) is het grootste dorp in de gemeente Opsterland, in de Nederlandse provincie Friesland. Het dorp telde in 2015 7.384 inwoners en ligt tussen Heerenveen en Drachten.

Door het centrum van Gorredijk loopt de Opsterlandse Compagnonsvaart. Gorredijk is een zogenaamde “Vlecke” die door turfwinning is ontstaan. Gorredijk was in het verleden met name de plaats waar spullen werden ingevoerd, opgeslagen en verhandeld. Een bijnaam van de Gordyksters is dan ook “handjeklappers”. Tot 20 jaar terug stond de Gordykster Merke (jaarmarkt) nog bekend om z’n veehandel, maar dat is nu verleden tijd. In Gorredijk werd veel turf doorgevoerd, met name uit de streek achter Tijnje. Er was in de regio bittere armoede.

Voor het vervoer van turf was een kanaal nodig. In 1622 was dit er nog niet, maar in 1630 wordt het genoemd. Het doorgraven van de Hegedyk omstreeks 1631 wordt beschouwd als “beginpunt” van de veenkolonie Gordyk. Er kwam dus een kanaal naar de Gorrevenen. Er kwam een eerste huis bij de “Hooge wech”, spoedig gevolgd door meerdere. Over het gat in de dijk kwam een hooghout, waar de turfscheepjes met gestreken mast onderdoor konden varen. In 1633 is sprake van: “Seeckere huijs, seuen roede lang en twee voet breet, staende te corteswagen bij de hoogewech en de Heerensloot”.

Schoenmaker Gorredijk, Langewal 4A – Machiels Schoenmakerij & Sleutelservice is gevestigd in het centrum van Gorredijk.

Meer over Gorredijk

Pin It on Pinterest